KIEZEN WORDT
EEN FEESTJE IN
DE WAREHOUSE

Eind 2017 opende Bruynzeel Keukens samen met projectontwikkelaar en bouwer ERA Contour en overige partners de WAREHOUSE. Een industrieel pakhuis in de Rot-terdamse Schiehaven, vol wooninspiratie en materiaalkeuzes voor kopers van een nieuwbouwwoning. Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken met hoofdrolspelers Bianca Seekles en Jeroen Heijdra, directieleden van ERA Contour.

Je hebt een nieuwe woning gekocht, dus het feest kan beginnen. Maar al die keuzes, van keuken tot lichtschakelaar, kunnen toch wel erg lastig zijn …
Bianca: “Ik ben ooit begonnen als kopersbegeleider en toen al wilde ik een plek waar mensen van begin tot eind geholpen zouden worden bij de woninginrichting. We zijn nu ruim twintig jaar verder en eindelijk is die plek er. In de WAREHOUSE vind je alles bij elkaar, waardoor je niet meer zes zaterdagen langs allerlei, vaak niet al te inspirerende showrooms hoeft.”

Dus in plaats van zes zaterdagen kost het je nu nog maar één zaterdag om je complete nieuwbouwwoning in te richten?
Jeroen: “Je hebt inderdaad kopers die hier alles binnen een dag regelen. Maar dat hoeft niet, hoor. Als je het gezellig vindt om vier keer langs te komen, dan ben je net zo welkom. ‘s Middags krijg je een lekker broodje en in de rest van Rotterdam is er genoeg leuks te beleven om er een compleet dagje uit van te maken.”

Zijn de wensen en eisen van kopers de afgelopen tien jaar sterk veranderd?
Bianca: “Mensen weten heel goed hoe ze willen wonen. Dat komt denk ik mede door alle woonprogramma’s op tv, woonmagazines en zeker ook door Pinterest. Het is nognooit zo makkelijk geweest om samen een moodboard van je woonwensen te maken.” Jeroen: “Welvaart speelt ook een rol. Mensen weten niet alleen precies wat ze willen, een steeds grotere groep kan het zich ook veroorloven.”

'Wij werken samen met Bruynzeel Keukens omdat we weten dat ze alles goed regelen'

Hoe geven jullie die mensen waar ze naar op zoek zijn?
Jeroen: “Over ieder detail is door Bianca en architect Rolf Bruggink nagedacht. Iedere lamp, al het staalwerk, de teksten op de muren, alles is geplaatst met een reden.” Bianca: “Het uitzoekwerk ging dag en nacht door. Van de huisstijl tot de wc-borstels, alles moest bij elkaar passen. Ik heb wel eens gedacht: komt dit allemaal wel goed? Maar ik vond het creatieve proces ontzettend inspirerend.”

Hoe is jullie intensieve samenwerking met Bruynzeel Keukens tot stand gekomen?
Bianca: “Oef, da’s een goeie. Voor mijn gevoel werken we al honderd jaar samen met Bruynzeel Keukens, haha. Er is een goede klik.” Jeroen: “Het gaat niet alleen om de keuken zelf, maar ook om de hele organisatie eromheen. Van keukenadvies en offerte tot het plaatsen en afwerken van de keuken. De klant kan hier heel blij worden van wat hij ziet, maar als je nadat de keuken is opgeleverd nog 83 keer moet bellen omdat er een deurtje ontbreekt, is die vreugde snel weer verdwenen. Wij werken samen met Bruynzeel Keukens omdat we weten dat ze alles goed regelen.”
Bianca: “In de WAREHOUSE werken mensen van verschillende merken samen als één merk. De werknemers van Bruynzeel Keukens die hier werken, zijn ontzettend leuke, jonge mensen. Na twee dagen voelden ze zich hier al helemaal thuis.”

Hoe worden de Bruynzeel keukens die jullie in de WAREHOUSE tonen, geselecteerd?
Bianca: “Dat doen we samen met de architect en met een adviseur van Bruynzeel Keukens. De kracht is dat je hier een Bruynzeel keuken kunt kopen voor een woning van twee ton, maar evengoed voor een villa van acht ton. We zien dat zelfs het high-end publiek met grote woonwensen hier zijn keuken, badkamer en tegelwerk aanschaft.” Jeroen: “Er zijn mensen die binnenkomen en zeggen: ik koop toch alles casco, dit is al mijn derde huis. En ja, zelfs zij gaan uiteindelijk weg met een volledig pakket. Dat is prachtig om te zien!”

Met welk gevoel stappen jullie nu de WAREHOUSE binnen?
Jeroen: “Iedereen vindt dit een fijne plek en daar sluit ik me volledig bij aan.”
Bianca: “Ik word iedere keer dat ik binnenstap, weer heel blij van wat ik zie.”

Bianca en Jeroen in de Bruynzeel keuken in De Warehouse Keuken Bruynzeel Optima Evora indigoblauw en eiken grafiet

Kiezen wordt een
feestje in
de WAREHOUSE

Bianca en Jeroen in de Bruynzeel keuken in De Warehouse
Keuken Bruynzeel Optima Evora indigoblauw en eiken grafiet