Leonie’s ochtenden
zijn ‘gewoon die
van een studentje’

‘Als eigen baas hoef ik voor niemand 
vroeg op te staan’

‘Als eigen baas hoef ik voor niemand 
vroeg op te staan’

Leonie’s ochtenden zijn
‘gewoon die van een studentje’

Op haar 21e begon Leonie ter Veld (28) haar inmiddels razendpopulaire blog ‘Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet’. Nog steeds staat haar wekker op studententijd: “Rond een uur of tien rol ik uit bed, om met een smoothie aan de keukentafel het recept van de avond ervoor te posten”.

Wafels met gefrituurde kip
“Doordeweeks is mijn ontbijt supersaai: een smoothie, een decaf espresso en een glas water. In het weekend wordt dat heel anders. Dan is mijn vriend er ook en gaan we helemaal los: afbakbroodjes, gebakken eieren, pannenkoeken of Thai Roti van de toko. En ik houd ervan om ergens te gaan brunchen. Staat er ‘chicken and waffles’ op de kaart, dan ben ik helemaal om. Of wentelteefjes met bacon en banaan, heerlijk!”

Vieze vaat in het keukenkastje
“Als student bestond mijn ontbijt jarenlang uit vier droge cracottes. Ik had ‘s ochtends nooit trek, maar dat kwam door mijn chipsverslaving. Bijna iedere avond at ik een zak chips leeg. De keuken die ik had, was megaklein, niet groter dan zes pizzadozen. En er stond altijd een berg beschimmelde afwas, omdat ik geen vaatwasser had en een hekel heb aan afwassen. Soms verstopte ik de vaat maar in de keukenkastjes, haha.”

Blij zijn met jezelf
“Het perfecte studentenontbijt? Nu zou ik zeggen toast met avocado. Maar avocado’s zijn best duur, dus gebakken eieren zijn misschien een betere optie. Op mijn blog focus ik me ook niet per se op gezonde recepten. Ik vind het vervelend dat iedereen tegenwoordig zo bezig is met zijn figuur. Steek die energie liever in blij zijn met jezelf. Dan is het leven zoveel leuker!”

Toffe Tosti's
In haar kookboek ‘Toffe Tosti’s’ heeft Leonie 55 heerlijke tosti-recepten verzameld. Toch ziet ze de tosti meer als lunch dan als ontbijt. “Al zijn lekker vette tosti’s wel het ideale anti-katerontbijt”, lacht ze.