Wat een knappe
kantoorkeuken

‘Kijk nou, hier is het gers nassen’

‘Kijk nou, hier leg de koopgoot’, een van de bekende uitspraken uit de koopgoot-campagne van Buro voor de Boeg, een communicatiebureau uit Rotterdam. Aan de voet van de Erasmusbrug speelt de Bruynzeel kantoorkeuken een belangrijke rol binnen de creatieve organisatie. Het is de plek voor ontspanning en een gezellig samenzijn. Al was dat niet altijd zo. “Voorheen stond er alleen een grote Amerikaanse koelkast in de pantry”, vertelt compagnon Martin. “Anderhalf jaar geleden brak er een kleine brand uit, waarna alles opnieuw moest worden ingericht. Snel kwamen we tot de conclusie dat  we een fijne, gezamenlijke lunchplek wilden creëren.

”Niet alleen de werklunch is er bij Buro voor de Boeg gezelliger op geworden, ook voor klanten is de kantoorkeuken een warm welkom. “We kozen voor een keuken die er goed uitziet en die op een strategische plaats staat: gelijk bij binnenkomst”, legt Martin uit. “Onze aannemer had goede ervaringen met Bruynzeel Keukens, dus dat was een makkelijke keuze.” De ultramatte uitstraling van de leisteengrijze Matterhorn keuken mag er zijn. Verder is alles zwart: de grepen, het werkblad, de Quooker. Martin: “Alles past bij de industriële sfeer van ons kantoor. De Quooker is ideaal voor de theeleuten onder ons. En het eiland is de plek waar we samen eten en de dag doornemen, maar ook de plek waar we klanten hartelijk kunnen ontvangen."

“Onder het eiland hebben we ontzettend veel opbergruimte, waardoor de keuken clean blijft”, zegt Martin tevreden.
“Als er bezoek is, zorgen we voor een uitgebreide lunch. Die nuttigen we dan niet in de keuken, maar in een van onze vergaderruimtes met uitzicht op de Erasmusbrug. En als we iets te vieren hebben, pakken we uit. Zo zaten we pas een keer met zijn allen aan de sushi aan het grote kookeiland. Maar over het algemeen houden we het bescheiden hoor.”

Wat een knappe
kantoorkeuken

‘Kijk nou, hier is het gers nassen’

‘Kijk nou, hier leg de koopgoot’, een van de bekende uitspraken uit de koopgoot-campagne van Buro voor de Boeg, een communicatiebureau uit Rotterdam. Aan de voet van de Erasmusbrug speelt de Bruynzeel kantoorkeuken een belangrijke rol binnen de creatieve organisatie.

Het is de plek voor ontspanning en een gezellig samenzijn. Al was dat niet altijd zo. “Voorheen stond er alleen een grote Amerikaanse koelkast in de pantry”, vertelt compagnon Martin. “Anderhalf jaar geleden brak er een kleine brand uit, waarna alles opnieuw moest worden ingericht.  

Snel kwamen we tot de conclusie dat  we een fijne, gezamenlijke lunchplek wilden creëren.”Niet alleen de werklunch is er bij Buro voor de Boeg gezelliger op geworden, ook voor klanten is de kantoorkeuken een warm welkom. “We kozen voor een keuken die er goed uitziet en die op een strategische plaats staat: gelijk bij binnenkomst”, legt Martin uit. “Onze aannemer had goede ervaringen met Bruynzeel Keukens, dus dat was een makkelijke keuze.” De ultramatte uitstraling van de leisteengrijze Matterhorn keuken mag er zijn. Verder is alles zwart: de grepen, het werkblad, de Quooker. Martin: “Alles past bij de industriële sfeer van ons kantoor. De Quooker is ideaal voor de theeleuten onder ons. En het eiland is de plek waar we samen eten en de dag doornemen, maar ook de plek waar we klanten hartelijk kunnen ontvangen."“Onder het eiland hebben we ontzettend veel opbergruimte, waardoor de keuken clean blijft”, zegt Martin tevreden.

“Als er bezoek is, zorgen we voor een uitgebreide lunch. Die nuttigen we dan niet in de keuken, maar in een van onze vergaderruimtes met uitzicht op de Erasmusbrug. En als we iets te vieren hebben, pakken we uit. Zo zaten we pas een keer met zijn allen aan de sushi aan het grote kookeiland. Maar over het algemeen houden we het bescheiden hoor.”

Samen met haar gezin woont sieradenontwerpster Rachel Baan (33) in de voormalige woning van een Rotterdamse havenbaron. Met op de begane grond een nieuwe en in de kelder een oude Piet Zwart keuken viert nostalgie hoogtij in haar ‘havenhuis’. “De oude keuken is helemaal van hout en gaat al een eeuwigheid mee.”